7 Nisan 2015 Salı

FIRINDA SOSİSLİ PATATES


Patatesli ve sosisli lezzetlere ailecek bayılırız.. öyle çoluk çocuk da değil sadece,  büsbüyük bireylerde en az çocuklar kadar bayılır bu lezzete.. :)
Evde yemek mi yok hemen açlığı bastırmalık bir şeyler aranır ya mutfakta..
 ilk akla gelen 2 yumurta kırmaktan sonra patates kızartmaktır genelde bizim mutfakta.. Hatta yumurtadan da önce gelir.. Patates o derece kutsaldır bizim mutfakta..
Bu kutsallığına istinaden sofralarımızda da hep baş köşeyi kapmıştır.. :) en çok sevilen, en çok yenilen lezzet olarak.. :)
Gel gelelim tarifimize, evinizde malzemeler varsa hemen ortaya çıkabilecek bir lezzet.. sosis ve patatesle ortaya çıkan harika bir lezzet..
bir de fırında pişmece evresi var ki fırında pişen her şeyin daha lezzetli olduğunu düşündüğümden ve tattığımdan sebep bu lezzette bir harika.. deneyin derim mutlaka :)

FIRINDA SOSİSLİ PATATES
Malzemeler
-5 orta boy patates
-10-12 adet piliç sosis
-1 adet kırmızı biber
-1'er çay kaşığı nane, kekik
-2 çay kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı kadar tuz
-5 çorba kaşığı sıvı yağ (her patatese 1 çorba kaşığı sıvı yağ olarak düşünün)

Yapılışı
-Patatesleri küp küp doğrayın.
-Herhangi bir fırın kabı ya da  borcama patatesleri alalım. Üzerine sıvı yağ, baharatlar ve tuz ilave edip karıştıralım.

-Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında patatesleri pişirelim. Çatalla batırıp pişip pişmediğini ara ara kontrol edebilirsiniz.
-Daha sonra sosisleri 1 er parmak kalınlığında doğrayın. aynı şekilde kırmızı biberleri de küp patateslerin büyüklüğü kadar doğrayın.

-pişmeye yakın patatesleri fırından alıyoruz sosis ve biberleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
-Tekrar fırına sürüyoruz. 15-20 dk kadar tekrar pişmeye bırakıyoruz.

(Fikir olması açısından benim patatesler 40 dk kadar fırında kaldı daha sonra sosisler ve kırmızı biberle birlikte 20 dk daha pişti.. Toplamda 1 saatlik bir fırın macerasından sonra misafirlerin midesini şenlendirmek üzere davet sofrasında yerini aldı..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder