13 Şubat 2015 Cuma





























Sizinde ayva yerken dişlerinizde kamaşma hissi oluşuyor ve ayva yeme zevkiniz işkenceye mi dönüşüyor benim gibi?.. ayva yemeyi çok istiyorsunuz ama yiyemiyorsanız ve bu lezzetten de mahrum kalmak istemiyorsanız nefis "ayva tatlı"sıyla bu ihtiyacımızı giderebiliriz.. ben öyle yaptım nefis bir lezzet kesinlikle.. smile ifade simgesi
AYVA TATLISI
Malzemeler
4 adet büyük boy ayva
Yeterince toz şeker(Mutfak tartınız olursa gayet iyi olur.)
6-7 adet karanfil
1 adet limonun suyu
Üzerine:Kaymak
Yapılışı
6 porsiyon ayva tatlısı yapmak için, 3 adet büyük düzgün ayvaya, bu ayvaların iç kısımlarını doldurmak içinde 1 adet ayvaya ihtiyacımız var.
İlk önce ayvanın 1 tanesinin kabuklarını soyup rendeleyelim.
Rendelediğimiz ayva kaç gr geliyorsa o kadar şeker ve ½ çay bardağı su ile orta ısılı ateşte ayvalar marmelat kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Limon suyunu ilave edip 1-2 dk daha kaynatıp ocaktan indirelim.
Ayvalar pişerken, 3 tek karanfil ilave ederek, marmelatımızı biraz daha lezzetlendirelim.
Geri kalan üç ayvayı da uzunlamalarına ikiye bölüp dış kabuklarını soyup, çekirdek hanelerini ayıklayalım.Ayvaların dış yuvarlak kısımların, tepside düz durmaları için bıçakla düzleyelim.
Soyup hazırladığımız 6 adet ayva kaç gr geliyorsa. O kadar toz şeker, 3-4 diş karanfil, ayıkladığımız ayvanın çekirdekleri ve ayvaların yarısına kadar gelecek sıcak su ilavesiyle ayvalar yumuşayana kadar pişirelim.
Ayvalar pişince kenarlı bir tepsiye dizip çukur kısımlarını hazırladığımız marmelatla dolduralım.
Tencerede kalan şurubu da tepsinin dibine döküp önceden ısıtılmış fırında ayvalar renk alana kadar pişirelim.
İyice soğuyunca kaymakla servis edelim.

***ayrıca çekirdeklerini de atmayalım yarım çay bardağı ılık suda bir gece bekletip yüzümüze sürelim. 20 dk bekletin, yıkayın. Cildinizdeki lekelerin yok olduğunu ve cildinizin sıkılaştığını göreceksiniz. Kalan karışımı ağzı kapalı şekilde buzdolabında saklayın. her gün uygulayabilirsiniz.
Midemizi düşündüğümüz kadar cildimizde düşünelim, besleyelim değil mi ama grin ifade simgesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder