11 Nisan 2015 Cumartesi

ÇİKOLATALI, KREMALI YUMUŞAK TATLI


Limon tadı insanın içini ferahlatıyor.. altında yumuşacık sünger keki, üzerinde enfes akışkan pastacı kreması, üzerinde lezzetli mi lezzetli çikolata kaplaması.. bu bi rüya olmalı.. :)

ÇİKOLATALI YUMUŞAK TATLI
Malzemeler
Keki için
3 yumurta oda ısısında (1'inin sarısını ayırın muhallebisi için)
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1'er paket kabartma tozu ve vanilya

Muhallebisi için
1 lt süt
3 silme çorba kaşığı un(dolu dolu olmasın)
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
sonradan eklemek için 1 poşet toz şanti

Çikolata Sosu için
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı su
yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı
Yumurtalardan birinin sarısını krema için, tencereye ayırıyoruz.

Kek için; Kalanını karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz.

1 kaşık unu koyduktan sonra vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Kalan 2 kaşık unu da ilave ediyoruz. İyice çırpıyoruz. Yağlanmış fırın kabına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. 10-15 dk yeterli geliyor.

Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu, toz şekeri, yumurtayı, limon kabuğu rendesi ilave ediyoruz. Karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Kremamız biraz ılıyınca toz şantiyi  ilave ediyoruz ve mikserle iyice karıştırıyoruz.

Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca kremayı üzerine döküyoruz.

Sosu için, tencereye suyu, nişastayı, kakaoyu ve toz şekeri ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. en son damla çikolatasını ekleyip kıvamı ortaya çıkınca altını kapatıyoruz ve tatlımızın üzerine gezdirerek döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder