8 Nisan 2015 Çarşamba

ELMALI KURABİYE


Mutfakta öylece kasenin içinde bekleyen elmalar yanlarından geçip giderken göz kırpıp duruyorlardı bana.. Bu aralar greyfurta sarınca ben, elmanın göz kırpmalarına kayıtsız kalıyordum haliyle..
Misafir gelecek olmasının vesilesiyle, elmalarda kurabiye olma yolunda yemelere doyum olmaz bir hale büründüler..

ELMALI KURABİYE
Malzemeler
İç harcı için
3 adet orta boy elma
3 çorba kaşığı toz şeker
1 kaç damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı kırılmış ceviziçi

Yapılışı
-Elmaları rendeleyin. Bir kaç damla limon suyu sıkın. Yanmaz bir tavada şekerle beraber suyunu iyice çekene kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.

Hamur Malzemeleri
125 gr tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
Aldığı kadar un(13 çorba kaşığı kadar, kaşık kaşık unu dökün ve yoğurun kıvamını bulana kadar un ekleyin.)

Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırın ve un ekleyerek bir hamur yoğurun.
Dolapta 10-15 dk kadar bekletin.
Daha sonra merdane ve un yardımıyla hamuru yarım cm kalınlığında açın.
Karelere kesin ve elmalı harçtan koyun. karşılıklı 2 kenarlarını birbirinin üzerine gelecek şekilde bastırın.

180 dereceli önceden ısınmış fırında 15-20 dk hafif pembeleşene kadar pişirin. Daha sonra soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri eleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder