9 Nisan 2015 Perşembe

FINDIK POĞAÇA



Fındık lahmacun olur da fındık kurabiye olur da fındık poğaça neden olmasın..
Bu poğaçalar tek lokmalık, atıştırmalık.. biraz fazla yediriyor tek kötü yanı da o olsa gerek.. :)
Mahlepin kokusu tadı inanılmaz müthiş, bayılıyorum desem yeridir..
MAHLEPLİ FINDIK POĞAÇA
Malzemeler
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurta (akları hamur için, sarıları üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Yapılışı
Sütü ısıtın, yoğurma kabında şekeri sütle ve mayayla beraber iyice eritin. 
Daha sonra sıvı yağ, yoğurt, yumurta akları, mahlepi ve tuzu ekleyip karıştırın.
Aldığı kadar un ekleyip hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.

Kuru maya kullandığımız için ne kadar uzun süre mayalanırsa o kadar iyi netice veriyor. 1-2 saat dinlendirin. Yaş maya kullanıyorsanız 30-40 dk yeterlidir.
Hamurdan cevizden küçük fındıktan biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.

Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üstleri kızarana kadar pişirin. yumurta sarısına bir iki damla sıvı yağ ekleyebilirsiniz.


Fırından alınca elinizi muslukta hafif ıslatıp üstlerine su serpiştirin ve bir örtü örtün. 
                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder