15 Nisan 2015 Çarşamba

ÇITIR BÖREK


Bu börekler tek bir tanesiyle doyuran cinsten.. :) hem de çıtır çıtır hem de çok ama çok lezzetli..
PEYNİRLİ YUFKALI ÇITIR BÖREK
Malzemeler
6 adet yufka
150 gr tere yağı(eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı süt
İç Malzemesi için
1 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı

Tere yağını eritelim içerisine sıvı yağı ve sütü ekleyelim.
1 adet yufkayı serelim. Üzerine karışımdan 3-4 çorba kaşığı serpelim.
2 inci yufkayı üzerine serelim. Tekrar yağlı karışımdan serpelim.
3üncü yufkayı serelim. Ve tekrar yağlı karışımdan dökelim.
Yufkaları önce dörde keselim. daha sonra her parçayı 3 e bölelim. 12 eşit üçgen parça olacak.
üçgenin geniş kısmına peynirli karışımdan koyuyoruz ve sarıyoruz. sardığımız kısım altta kalacak şekilde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
Kalan 3 adet yufkayı da aynı şekilde takrarlıyoruz.
Böreğimiz 3 kattan oluşan çıtır çıtır bir börek olacak.
En son üzerlerine kalan yağlı karışımdan fırça yardımıyla sürüyoruz.
Isıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder