15 Nisan 2015 Çarşamba

POĞAÇA

Galiba yememek için kendimi tutamadığım, dayanamadığım tek
şey poğaça.. :)
POĞAÇA
Malzemeler
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 adet yumurta (akları hamur için, sarıları üzerine)
İçi için
1 su bardağı kaşar rendesi
Süslemek için
Çörek otu, susam vs.
Yapılışı
Öncelikle sütü ısıtalım ılık olacak. Daha sonra bir kaba süt maya ve şekeri ekleyip şeker ve maya eriyinceye kadar karıştıralım. Sıvı yağ ilave edelim.
Yoğurt ve yumurta aklarını da ilave edip karıştıralım. Tuzu, mahlebi unla beraber ekleyelim.
Aldığı kadar unla kaşık kaşık unu ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım. yarım saat dinlendirip yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde hafif düzleyip kaşar rendesinden koyalım ve kapatıp yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş ya da güzelce yağlanmış tepsiye dizelim. isterseniz 15 dk kadar tepsi mayası almasını sağlayabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarılarını sürüp çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz elimizi muslukta ıslatalım ve poğaçaların üzerine su serpiştirelim. Bir örtü örtelim. Bu sayede yumuşacık mis gibi poğaçalarımız olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder