6 Ocak 2013 Pazar

ŞEKERPARE

 Şerbetli tatlılarla pek aram yoktur ancak şekerpare hariç.. :) onu yemeye doyum olmaz..
Malzemeler
125 gr margarin(yarım paket oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için
5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Üzeri için
Ceviz, fındık
Yapılışı
Margarin, sıvıyağ, yumurta ve pudra şekerini karıştırın.
İrmik, kabartma tozu, vanilya, hindistan cevizi ve aldığı kadar unla birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafif düzleyin, ceviz yada fındık batırın. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında  pişirn.
Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ekleyin. 10-15 dakika kadar kaynatıp altını kapatın.
**Şerbet kaynar değil ama sıcak olacak. 
Frından çıkan şekerparelere, ilk sıcağı çıktıktan 3 dakika kadar sonra kepçeyle her birinin üzerine gelecek şekilde şerbetini dökün. 
Ve tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatın, şerbeti daha iyi çekecek bu yöntemle. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder