15 Ocak 2013 Salı

KEPEK UNUNDAN ÇEKİRDEKLİ EKMEKCİKLER

Çekirdeğin verdiği lezzet ve görsellik için denemeye değer bence.. ertesi gün arasına kaşar peyniri koyarak tost bile yapabilirsiniz, çok lezzetli oluyor.. nerden mi biliyorum denedim ordan.. :)
 KEPEK UNUNDAN ÇEKİRDEKLİ EKMEKCİKLER
Malzemeler
2 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yoğurt suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
100 gr çekirdek içi
Yapılışı
Ilık su, maya ve şekeri karıştırın, sıvı yağ, yumurta akı, yoğurt ve yoğurt suyunu ilave edin.
5 su bardağı kepek unu ilave edin. Eğer cıvık bir hamur olursa beyaz un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Yarım saat mayalanmaya bırakın. yumurta büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayın.
Yumurta sarısına, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı su ilave edin, çırpın.
Hamur bezesini bu karışıma batırın, daha sonra bir tabağa koyduğumuz çekirdeklere bulayın.
180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder