20 Ekim 2012 Cumartesi

PATATESLİ GÖZLEME


Patatesli Mantı tarifinin ardından bir başka patatesli tarif daha.. Türk toplumu olarak patatesin her türlüsüne bayılırız.. Yeri gelir en büyük kurtarıcıdır.. Hatta en lezzetli.. Patates kızartmasını sevmeyen insan ne Türkiye de, ne de dünyada yok denecek kadar azdır muhakkak..
PATATESLİ GÖZLEME
Malzemeler
1 paket yaş maya
3 su bardağı un(dolu dolu 15 çorba kaşığı kadar)
1 yumurta
1 çay bardağı sıcağa yakın ılık su
1 çay bardağı yoğurt suyu (ya da 1 çay bardağı yoğurt)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı için
5 orta boy haşlanmış patates
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı Tuz, 1 çay kaşığı Karabiber, 1 çay kaşığı Pul biber, 1 tatlı kaşığı Nane
Kaşar peynir rendesi
Yapılışı
-Mayayı ılık su ve şekerle eritiyoruz. Daha sonra bütün hamur malzemelerini karıştırıp en son unu kıvamına dikkat ederek ekliyoruz. kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp 20 dk dinlenmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 12-13 beze çıkıyor.
-Bu arada soğan ve biberi küp doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavuruyoruz. Salçayı ilave ediyoruz.
Haşlanmış patatesleri ezip soğanların üzerine ekliyoruz. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip bir müddet ocakta harmanlıyoruz.
-Hamur bezelerini  merdaneyle ve altına ve üstüne un serperek yemek tabağı büyüklüğünde açıp soğuyan patatesli harçtan dairenin yarısına 1 dolu çorba kaşığı sürüyoruz.
-Kaşar peynir rendesi serpip harç sürmediğimiz kısmı harçlı kısmın üzerine kapatıyoruz. Kenarlarını iyice bastırıyoruz. Yarım daire şeklini alıyor.
-Teflon tavayı ısıtıyoruz. Undan arındırdığımız arkalı önlü spatula yardımıyla gözlemeyi tavada pişiriyoruz.
-Pişen gözlemelere tereyağı sürüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder