14 Ekim 2012 Pazar

PATATES MANTISI

Klasik bildiğimiz mantılardan biraz farklı bir mantı bu mantı.. İçerisinde hamur yok.. Ama hamurla yapılan mantı kadar lezzetli diyebilirim.. Orjinal tarifinde patatesler kızartılıyor fakat ben daha hafif olsun diye buharda pişirme özelliğiyle pişirdim patatesleri.. Facebook'tan da takip edebilirsiniz.. http://www.facebook.com/yemedeyanindayat
PATATES MANTISI
Malzemeler
4 orta boy patates
500 gr kıyma
1 orta boy soğan
Bir büyük boy kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı mayonez
tuz, karabiber, pul biber
sıvıyağ, tere yağı
Yapılışı
Geniş bir teflon tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve küp doğradığımız patatesleri ve tuzunu ekleriz. Kapağını kapatıp 20-30 dk yumuşayıncaya kadar altı kısık ateşte pişiririz.
1 orta boy soğanı küp doğrayıp, 1 çorba kaşığı sıvı yağda kıymayla birlikte kavuralım. Tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyelim.
Servis tabağına önce patatesleri ekleyelim, üzerine kıymalı harcı yayalım.

Bir kase yoğurda 2 diş sarımsak ezelim, 1 çorba kaşığı mayonez ve yarım çay kaşığı tuz ekleyelim. kıymalı harcın üzerine dökelim.
Tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı tere yağ ekleyip ısıtalım. tere yağ eriyince ocağı kapatıp 2'şer çay kaşığı pul biber ve nane ekleyelim.. Mantımızı süsleyelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder