PATATES MANTISI
Malzemeler
4 orta boy patates
500 gr kıyma
1 orta boy soğan
Bir büyük boy kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı mayonez
tuz, karabiber, pul biber
sıvıyağ, tere yağı
Yapılışı
Geniş bir teflon tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve küp doğradığımız patatesleri ve tuzunu ekleriz. Kapağını kapatıp 20-30 dk yumuşayıncaya kadar altı kısık ateşte pişiririz.
1 orta boy soğanı küp doğrayıp, 1 çorba kaşığı sıvı yağda kıymayla birlikte kavuralım. Tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyelim.
Servis tabağına önce patatesleri ekleyelim, üzerine kıymalı harcı yayalım.
Bir kase yoğurda 2 diş sarımsak ezelim, 1 çorba kaşığı mayonez ve yarım çay kaşığı tuz ekleyelim. kıymalı harcın üzerine dökelim.
Tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı tere yağ ekleyip ısıtalım. tere yağ eriyince ocağı kapatıp 2'şer çay kaşığı pul biber ve nane ekleyelim.. Mantımızı süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder