11 Şubat 2015 Çarşamba

tencere pastası (tencerede kek )


Tencere de pasta mı olurmuş valla olurmuş hem de çok lezzetli ve de güzel olurmuş.. 
smile ifade simgesi Fırında pişenlere taş çıkarır o derece nefis.. smile ifade simgesi Ertesi gün daha da nefis kremasıyla kekiyle ımmmm yemede yanında yat smile ifade simgesi
TENCERE PASTASI
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Kreması için
1 paket çikolata sos(pişirmek için 2 su bardağı süt)
1 poşet kakaolu krem şanti(toz halde)
Çikolata sosu 2 su bardağı sütle pişiriyoruz. Ocaktan alıp 5 dk sonra toz kakaolu kremşantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz, dolapta soğumaya bırakıyoruz.


Kek Yapılışı
Yumurtaları şekerle birlikte çırpıyoruz, sıvıyağ, süt ekleyip çırpmaya devam ediyoruz, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunuda ekleyip kekimizi hazırlıyoruz.
Orta boy bir yanmaz tencereyi margarinle yağlıyoruz ve karışımımızı döküyoruz. 

Tenceremizin alt tabanını 3 kat katladığımız alüminyum folyoyla sarıyoruz. Isının her tarafa eşit şekilde yayılmasını sağlıyoruz bu yöntemle.


 Ocağımızın orta gözüne alıp altı kısık ateşte hiç kapağını açmadan ve hava almadan yarım saat kadar pişiriyoruz. ilk 20 dk sonra kürdanla kontrol edin derim. Pişmediyse bir 10 dk daha pişmeye bırakın.
Tencereden kekimizi çıkarıp bir örtüye sarıyoruz. Soğuyunca 2 ye kesiyoruz.



İlk katına kremamızın yarısını sürüyoruz. Diğer kekimizi kapatıp kremanın kalan yarısını kekimizin her yerine sıvıyoruz.

Damla çikolata ve hindistan ceviziyle süslüyoruz. En az 3 saat kadar dolapta dinlenceye bırakıyoruz. Ertesi gün daha da lezizdi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder