26 Aralık 2012 Çarşamba

ZENCİ KEK


























ZENCİ KEK
Malzemeler
3 yumurta(oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1,5 paket kabartma tozu
Üzerine
1 paket çikolata sosu, 2 su bardağı süt
Bir avuç dövülmüş fındık
Yapılışı
Bir kapta elenmiş unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu birbirine karıştıralım.Yumurta ve şekeri ayrı bir kapta krema haline gelene kadar mikserle iyice çırpalım.Sıvıyağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
Daha sonra kakaolu un karışımını ekleyip mikserin en düşük hızı ile yada tahta kaşık yardımıyla karıştıralım.Bu kek harcını margarinle yağladığımız orta boyutlardaki bir kalıba dökelim.Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirelim.
Üzeri için; Bir paket sosu tencerede iki subardağı sütle pişirelim.Sos ılınınca kekimizin üzerine yayıp dövülmüş fındık serperek süsleyelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder