22 Aralık 2012 Cumartesi

KARNIYARIK POĞAÇA



Yumuşacık bir poğaça.. puf puf .. :)
Malzemeler
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket yaş maya
-1 paket kabartma tozu
-2 yumurta (sarıları üzerine sürmek için ayrılır)
-1 çorba kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un
Kıymalı Harç
-200 gr kıyma
-1 orta boy soğan
-1 orta boy küp doğranmış domates ya da 1 çorba kaşığı salça
-2 adet yeşil biber
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-tuz, pul biber, kara biber
Yapılışı
-Kıyma, küp doğranmış soğan sıvı yağda kavrulur. İncecik doğradığımız biberleride ekleyip kavurmaya devam edelim. Domates ya da salçasınıda ekleyip kavuralım. Tuzunu baharatınıda ekleyip kapatalım.Soğumaya bırakalım.
-Ilık süt, şeker ve mayayı karıştıralım. 
-Yoğurt, sıvı yağ, yumurta akları, kabartma tozu, tuz ve aldığı kadar unla (yaklaşık 20 kaşık kadar) kulak memesi kıvamında yumuşacık bir hamur yoğuralım.
-Yarım saat mayalanmaya bırakalım.
-Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım. 












-Un serptiğimiz bir zeminde elimizle bastırarak düzleyelim. Kenarlarına bıçakla çizikler atalım.
-Kıymalı harçtan koyalım. Hamurun uçlarından tutup kestiğimiz yerlerden karşılıklı uçları geçirelim.
-Geçirdiğimiz uçları alta sıkıştıralım. Hamur kabarınca kalkmaması için.
-Yumurta sarısı sürüp susam serpelim. 200 derecede pişirelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder