26 Ekim 2017 Perşembe

Pekmezli İrmik Helvası

Rafine şekerden uzak durmaya karar verince kurtarıcım pekmez oluyor.. :) 
hem de helvam daha lezzetli bir hal alıyor..
Pekmezli İrmik Helvası
 Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tereyagi
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı dolusu pekmez

fındık ya da ceviz 1-2 çorba kaşığı
hindistan cevizi süslemek için
Yapılışı
Tereyagini eritin. İrmik ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.
Fındık ya da ceviz ilave edip bir iki dakika çevirin.
Ocaktan kenara alın. Süt ve pekmezi ilave edin. İyice karıştırın.
Tekrar altı kisik ocakta karıştırarak cektirin.
Hindistan ceviziyle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder